NOVOSTI

Završen 6. Hrvatski festival klapa i mandolina u Opatiji

19.10.2015.

Udruga Hrvatski festival klapa i mandolina, uspješno je "odradila" i šesti po redu Hrvatski festival klapa i mandolina. Festival, održan u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji, 17. listopada 2015. godine popratilo je oko tisuću ...

Detaljnije


Koncert klapa pobjednica Hrvatskog festivala Klapa i mandolina u Opatiji

8.10.2014.

Udruga Hrvatski festival klapa i mandolina pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, 18. listopada 2014. godine u Opatiji, organizirala je slavljenički koncert klapa pobjednica dosadašnjih Festivala klapa i Mandolina.

Na koncertu su sudjelovale klape: Opatija (Opatija), Kamik (Rijeka), Volosko (Opatija), Kaše (Dubrovnik), i Kampanel (Zagreb).

Detaljnije


Završen 5. Hrvatski festival klapa i mandolina u Opatiji

22.07.2013.

Na gotovo ispunjenoj opatijskoj Ljetnoj pozornici završen je peti Hrvatski festival klapa i mandolina.

Na Festivalu, koji je ove godine održan pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, sudjelovale su klape: Kvarner (Bakar), Reful (Rijeka), Grobnik (Čavle), Levanda (Zagreb), Opatija (Opatija) Cinquina (Rijeka), Kamik (Kostrena), Volosko (Opatija,) Kaše (Dubrovnik) i Kontrada (Zadar).

Detaljnije


5. Hrvatski festival klapa i mandolina u Opatiji

13.07.2013.

Festival klapa 2013

Udruga Hrvatski festival klapa i mandolina, priprema peti Hrvatski festival klapa i mandolina 2013. Festival će se održati u Opatiji, 21. srpnja 2013. godine s početkom u 21 sat.

Na Festivalu, koji se ove godine održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, sudjeluju klape: Kvarner (Bakar), Reful (Rijeka), Grobnik (Čavle), Levanda (Zagreb), Opatija (Opatija) Cinquina (Rijeka), Kamik (Kostrena), Volosko (Opatija,) Kaše (Dubrovnik) i Kontrada (Zadar).

U pauzi, za vrijeme glasovanja, publiku će zabavljati Marko Tolja, a voditelj programa je Neno Pavinčić.

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti u turističkoj agenciji Katarina-line u Opatiji ili u trgovini Croatia records u Rijeci po cijeni od 60 kn, a na dan koncerta na Ljetnoj pozornici u Opatiji po cijeni od 75 kn.

Za kupljene dvije ulaznice na poklon dobijate CD Hrvatskog festivala klapa i mandolina!

Dobro nam došli!


4. Hrvatski festival klapa i mandolina u Opatiji

10.07.2012.

Udruga Hrvatski festival klapa i mandolina, priprema četvrti po redu Hrvatski festival klapa i mandolina 2012. Festival će se održati u Opatiji, 22. srpnja 2012. godine.

Festival klapa 2012

U natjecateljskom dijelu Festivala sudjelovati će klape: "Kampanel" - Zagreb, "Kontrada" - Zadar, "Bibinje" - Bibinje, "Žrnovnica" - Žrnovnica, "Brodarica "- Šibenik, "Vinčace" - Novi Vinodolski, "Grobnik" - Čavle, "Cinquina" - Rijeka, "Sol" - Pag i "Kumpanji" - Blato, na otoku Korčuli. U revijalnom dijelu programa, u vrijeme glasovanja publike i žirija, nastupiti će klapa "Jadran" iz Tivta u Crnoj Gori te Tedi Spalato.

Scenarij i vođenje programa Festivala i ove godine potpisuje, TV voditeljica, Lejdi Oreb.

Ulaznice možete kupiti u Festivalu Opatija i CD Shopu Dandy (IV. kat robne kuće Ri u Rijeci) po cijeni od 70,00 kn u pretprodaji i 90,00 kn na dan koncerta.

Zahvaljujemo svim pokroviteljima, sponzorima i ljudima dobre volje koji su i ove godine omogućili odražavanje Festivala.

Dobro nam došli na četvrti Hrvatski festival klapa i mandolina 2012!


Drugi o nama

Prof. dr. Nikola Buble:

Klape našeg vremena sve češće pjevaju uz pratnju instrumenata – gitare i mandoline. To su činjenice koje je osnažila velika popularnost klapskog pjevanja ...Cijeli tekst

Milan Jakić:

Takova manifestacija, dala je svoj veliki doprinos što klapska pjesma ulazi na vrata UNESCO-a kao svjetska nematerijalna baština, ...Cijeli tekst

Duško Tambača, skladatelj:

Posebno imponira činjenica o uspješnoj sprezi glazbe i turizma kao garancije za sigurnu budućnost i uspješnu promociju nacionalnih vrednota...Cijeli tekst

Ramiro Palmić:

Ovaj Festival nastoji pomoći i edukativno djelovati na percepciju samih klapa da sve klapske pjesme nisu pogodne za "dodavanje" instrumentalne podloge, napose one s posebnostima u ritmu i karakteru...Cijeli tekst